Gömbe Usülü Fırın Kebabı
Gömbe Usülü Fırın Kebabı

 

Malzemeler (8 kişilik)

Kemikli kuzu veya oğlak eti – 2 kilo
Tereyağ – 2 yemek kaşığı
Patates – 4 adet
Domates – 4 adet
Yeşil biber – 8-10 adet
Kuru soğan (orta boy) – 6 adet
Karabiber – 1 tatlı kaşığı
Kekik – 1 tatlı kaşığı
Sarımsak – 1 baş
Tuz – 1 tatlı kaşığı

Eti ister küçük parçalar halinde doğranmış ister bütün olarak tepsiye koyunuz. Tereyağını tuzu ekleyiniz.

Tepsinin üzerini kapak yerine kullanılacak ikinci bir tepsi ile kapatınız ve odun alevi ile ısınan fırına sürünüz.

Yaklaşık 30 – 40 dakika sonra tepsiyi fırından alınız. İçine ayıklanmış kuşbaşı doğranmış patates ile domatesleri, yeşil biberleri, ayıklanmış soğan ve sarımsakları koyunuz. Kekiği ve karabiberi gezdiriniz. Tekrar kapağı örterek fırına veriniz.

Yaklaşık 60 – 70 dakika sonra etler ve sebzeler piştiğinde tepsiyi fırından alınız. Sıcak sıcak yanında çoban salata ile sofraya veriniz.

Tepsi kebabını sebzesiz, sade olarak da yapabilirsiniz. Tepsi kebabını kentlerde ev mutfaklarında kapaklı, yayvan borcam veya pişmiş toprak fırın kaplarda, elektrik ve gazlı fırınlarda da yapabilirsiniz.

Evde hazırlayıp, odun ateşiyle ekmek yapan fırınlarda da para karşılığı pişirtebilirsiniz.

 

İlgili İçerikler