TOPDAĞI MESİRE ALANI VE SEYİR TERASI PROJESİ

Kentsel yaşam kalitesinin artırılabilmesi için kentsel çevreler içerisinde insanlara kullanabilecekleri çeşitli aktif ve pasif rekreasyon olanaklarının sunulması gerekmektedir.

Kentsel yaşam kalitesinin artırılması amacı ile vatandaşlarımızın kendini yenileyebileceği acık havada biraz olsun nefes alarak doğayla baş başa kalabileceği ortamlar düşünülmüş ve  topdağı projesi hayata geçirilmiştir.

Proje ile İnsanların birbirleri ile tanışması, karşılaşması, konuşması, kentsel yaşamı paylaşması gibi sosyal ihtiyaçları karşılamak, sosyo-kültürel süreklilik ve gelişimi sağlamak ve toplumsal iletişimin gerçekleşebileceği kültürel odak noktası oluşturmak hedeflenmiştir

Bu hedefler doğrultusunda ilçe merkezinde bulunan fakat şimdiye dek kamusal kullanımın rağbet görmediği top dağına yeni bir kimlik kazandırarak huzurlu cehresi ve görselliği ile cazibe merkezi olacak topdağı projesini Elmalı’ya kazandırıyoruz.

Topdağı projesi ile proje alanında;

Ağaçların ve yeşilin rahatlatıcı stres giderici ve gerginliği azaltıcı etkisini göz önünde bululndurarak ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına büyük özen gösterdik.

Elmalıya hakim yüksekliğe sahip proje alanında  yüzlerce yıllık tarihi sokakları, asırlık elmalı evlerini ve sözlerle ifade edilemeyen güzellikteki elmalı manzarasını panoramik bir şekilde izlenebileceği seyir terası tasarımını uyguladık.

80 m2 ahşap çocuk oyun grubu, 7 den yetmişe herkese hitap edebilecek park ve eğlence alanları oluşturarak Çocuklara ve gençlere olduğu kadar yetişkinlere de hitap eden hareket alanları sağladık,

Barbekü ve mangal keyfinin rahatça yaşanabileceği 30 adet ahşap kamelya ile rahat piknik alanları oluşturduk.

yöresel lezzetlerle buluşma imkanı da sunarak Açık hava restoranını proje alanına dahil ettik.

2500 m2 si yığma, 2800 m2 motifli olmak üzere 5300  m2 taş duvar,2000 m2 küptaş parke çalışması, 500 metre uzunluğunda sağlıklı yaşam yürüyüş yolu,  120 adet modern aydınlatma ekipmanı ile görsel zenginliği arttırdık.

2018 yılının başında yaklaşık 2 milyon türk lirası bütçeyle start verdiğimiz topdağı projesi Sosyal belediyecilik anlayışı ile elmalı’nın değerlerine değer katacak…