ELMALI BELEDİYESİ TEMİZ KENT SAĞLIKLI NESİLLER PROJESİ

Sağlıklı Elmalı için Elmalı Belediyesi olarak bilinçli bir şekilde hareket ediyoruz.  İlk hedefimiz az maliyetli, uzun ömürlü ve daha faydalı projeler ortaya koymaktır.

- Elmalı Devlet Hastanesi ile yaptığımız protokol ile EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ’ ne ihtiyaç duyan, engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kimselere ulaşılması sağlanmıştır.

- Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında tedaviye ihtiyacı olan kişilerin tedavi ve bakımlarının planlanması, gerekli medikal eğitimlerin verilmesi, kişisel tıbbi müdahaleye ihtiyacı olan bireylerin sağlık bakımlarının sağlanması, hastaların yaşadıkları ortamların sağlık koşullarına uygun hale getirilmesi, hasta yakınlarının; hastanın sahip olduğu hastalıklar ile ilgili eğitimler verilerek kendine yeterli hale getirilmesinin sağlanması. Bilinçsiz sağlık uygulamaları ile oluşabilecek komplikasyonların önlenmesi ve hastalık seyrinin ağırlaşmasının engellenmesi amaçlanmıştır.

Sağlık hizmetinin hastanın evine kadar götürülmesi ile hem hastanelerde meydana gelebilecek yığılmaların önlenmesi, hem de hastanede yatış sürelerinin azaltılması bu suretle tedavi maliyetlerinin düşürülmesi ile ülke ekonomisine katkıda bulunması hedeflenmiştir.

- İlçemizde bakıma muhtaç ve yaşlı bireylerin hane temizlikleri de Gezici Temizlik Ekibimiz tarafından sürekli ve periyodik olarak sağlanarak kaldıkları ortam daha sağlıklı ve yaşanılabilir haline getirilmektedir.

Projemiz 7’den 70’e herkese hizmet vererek farkındalık yaratmış,  diğer kurumlarla da iş birliği sağlanarak toplum bilinçlendirilmiştir.  Bu bağlamda başkanlık makamı ile birlikte ilçemizde bulunan tüm ilkokul öğrencilerine çevre bilinci kazandırmak maksadı ile çevre eğitim seti hediye edilmiştir. Projemiz planlama şekli ile kesinlikle gelir getirici bir proje olarak hazırlanmamıştır. Ayrıca toplumun bilinçlendirilerek ilçeye hak ettiği hizmet verilmiş ve bölge halkından olumlu geri dönüşler elde edilmiştir.