ELMALI MODERN HALK PAZARI PROJESİ

Her türlü rengi, sesi, kokuyu içinde barındıran ve sokak alışverişi kültürünün mabedi sayılan pazarlar, 7’den 70’e herkesin uğrak yeri. Pazar alışverişi, Türkiye’deki hemen hemen her evin vazgeçilmez rutinlerinden biri ayrıca. Ülke genelinde yaklaşık 300 bin satış noktasına dağılmış geleneksel semt pazarları, yıllardır başta mutfak alışverişi olmak üzere her türlü ürününün temin edilebilmesine olanak sağlıyor.

Elmalı Kapalı Halk Pazarı 1980’li yıllardan beri içinde bulunan esnaflarımız ve haftanın bir günü kurulan köy Pazarı ile birlikte üretici ve tüketiciyi bir araya getirerek vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.

İlçe merkezinde bulunan ve Kurulduğu günden bu yana gerekli özenin gösterilmediği kapalı halk pazarında;

-kullanım alanlarının yetersiz kalması

-dayanıksızlık

-Pazar yeri ana çatısının olmaması ile yağışlardan dolayı zeminin çamur olması ve beraberinde gelen sağlıksız koşullar

-pazarın kurulduğu günlerde artan kirlilik ve temizlik işlerinde zeminin uygun olmamasından dolayı çekilen zorluk

-Pazar yeri içinde bulunan dükkânların İklim koşullarına uyum sağlamaması

-Pazar yeri ve çevresinde yetersiz yapılanmanın yarattığı düzensizlik, bu düzen bozukluğu içinde vatandaşların istedikleri yere istedikleri zaman diliminde ulaşamamaları

- Pazar yeri giriş ve çıkışlarının ihtiyaca karşılık verecek durumda olmaması gibi sorunlar Pazar esnafı ve alışverişlerini yapan vatandaşlarımız için büyük sorunlara yol açıyor, bu sorunlar Pazar yerinin kurulması ile katlanarak çekilmez hal alıyordu.

İlçemizin önemli kullanım alanlarından biri olan ve alışverişin ızdırap haline geldiği halk Pazar yerinde yenileme çalışmalarını başlatarak bütün bu sorunlara neşter vurduk ve tüm şikayetleri tek kalemde çözmek amaçlı çalışmalar başlattık.

…Tl bütçe ile Halk Pazar yeri alanında bulunan yapıların tüm cepheleri baştan aşağı yenilenerek suya ve neme karşı dayanıklı hale getirilmiş, tek tip tabela uygulaması ile pazar alanına  yakışmayan görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak görsel düzen sağlanmıştır.

0yenilenerek dükkan sundurmalarına su yalıtımı ve koruma betonu uygulaması yaparak daha uzun ömürlü bir kullanım sağlanmıştır.

Pazar yerinin içine asfaltlama çalışması yaparak daha düzenli ve temiz bir kullanım alanı sağlanmış, çamur ve toz problemlerini böylece çözerek bu sebeple gelen sağlık problemleri bertaraf edilmiştir. Tüm yaya kaldırımlarla birlikte yaya ulaşımını sağlayan geçitler fonolit taşı ve traverten kullanılarak yenilenmiştir.

Kadim şehre yakışan, esnaf ve vatandaşlarımızın hak ettiği hizmeti sunarak Elmalı İçin Çalışıyoruz…