ELMALI BELEDİYESİ KENT PARK PROJESİ

Kentsel toplum yaşamı içerisinde; doğanın veya insan faktörlerinin bir arada ve karşılıklı etkileşim içerisinde olabilmesi için park ve yeşil alanlara duyulan ihtiyaç her gün daha çok kendini hissettirmektedir. Zira şehirlerde yaşamanın getirdiği psikolojik baskı, insanlar ve doğa arasındaki en güzel etkileşimin yaşandığı, ruhumuzun huzur bulduğu bu mekanlarda kısmen bertaraf edilebilmektedir.

Sorumluluk alanımızdaki tüm parklar ve yeşil alanlarımız, sürekli kendisiyle yarışan yeni peyzaj düzenlemeleriyle, fiziksel aktiviteler ve açık hava etkinlikleriyle Elmalı’da adeta bir panzehir etkisi göstermekte, insanlara sağlık ve huzur vermekte kentsel koşuşturmaya biraz da olsa “mola” demektedir.

Park ve yeşil alanları oluştururken, doğal yapıyı destekleyen kararları almak ve bu kararlara uygun bir park tasarımı oluşturmak gerekmektedir.

Bu bağlamda Elmalı Belediyesi olarak; İlçemiz Gündoğan mahallesinde bulunan ve uzun yıllardır vatandaşlarımıza hizmet veren Belediye Parkını Baştan Aşağı Yeniliyoruz

Yapılışından itibaren üzerinde pek fazla durulmayan, iç açmak yerine çevresinde bulunan yüksek duvar ve çalılıklarla bilakis kasvetli bir ortam oluşturan Belediye Parkı’nda çevre düzenlemeleri ile kullanılamayan alanları açtık, parkta genişliği sağladık. Nisan 2017 de 600,000 TL. maliyetle, yaklaşık 3 ay gibi kısa süre içinde tamamladığımız Belediye Parkı’nda modern aydınlatma ekipmanları ışıklandırmaları, bazalt taşı kaplaması ile yıpranmış zemini, peyzaj çalışmaları ve süs havuzu ile ferahlık ve görsel zenginliği elde ettik. Aileler bu ferah mekanda keyifli vakit geçirirken aynı zamanda Çocukların da güvenli bir şekilde planlanarak yapılmış ahşap konstrüksiyonlu oyun alanlarında oynayabilmelerine olanak sağladık.

Elmalı’nın özelikle yaz aylarında aktif kullanım alanı olan belediye parkını rekreasyon alanına çevirerek vatandaşlarımıza daha huzurlu ve şehir stresini atabilecekleri mekanlar sağladık.

Bütün bu çalışmaların yanı sıra ;

Elmalı’da yaşamış ve Çanakkale Savaşlarında Vatan uğrunda hiç düşünmeden canlarını feda etmiş  Şehitlerimiz için yaptığımız "Şehitler Anıtı Minyatürü" ile hem şehitlerimize vefa hem de milli şuuru canlı tutmayı hedefliyor. Şehrimize ve şehitlerimize sahip çıkıyoruz.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışıyor, Kadim Şehir Elmalı’mızı güzelleştirerek ilçemize hakkettiği değeri veriyoruz

.